søndag 27. oktober 2013

Ellers i oktober, del 1

Oktober har vært rik på opplevelser og diverse aktiviteter. Været var fantastisk slik at vi tok en del turer i naturen. Vi hadde flere prosjekter, både i kunst, musikk, biologi og historie, våre fire hovedområder denne høsten. I tillegg har vi studert både matte, norsk, engelsk, russisk, RLE, gym... Det har vært mye barna var med på som vanlig. Her er det en oversikt over det vi gjorde de to første ukene av oktober i tillegg til det vi har fortalt om før.

*** Daniel er interessert i hvordan elektronikken fungerer og utifra diverse "kits" laget han flere spennende ting: en radio, en sol-lader til batterier og en liten bil som bruker disse batteriene og mye mer.



***
*** Høstturen til den Botaniske hagen tok vi en av onsdagene. Ellers er onsdag en fast dag når vi tar oss en tur til museer eller ut i naturen. Her kunne vi sammenligne høstnaturen med det vi så i sommer.


***

*** Vi dro også til Kongens utsikt ved Sundvollen med venner.



***

*** Vi så hvordan en gruppe paragliderpiloter flyr på paragliderne sine over Tyrifjorden. Dette var en meget stor opplevelse, og begge barna fikk lyst til å prøve. Men man bør være minst 15 år for å drive med denne sporten. Vel, vi får vente og se om lysten fortsetter :).



***

*** Barna var på Østfoldbadet sammen med orkesteret på en sosial samling.

***

*** Maria var to ganger på Forskerfabrikken, et kurs om vitenskap. 



***

*** I matte jobbet vi med måling. Vi målte vekt, temperatur, fart, størrelse, lengde, tid, pris, avstand, volum...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar