fredag 21. juni 2013

Operaen - der drømmer går i oppfyllelse

Det er ikke rart at vi var litt spente hele dagen, for idag skulle vi til selveste Operaen. Hvis du har vært i Oslo vet du hvordan operaen ser ut. Det er en stor hvit byggning, med store glassviduer og hvite marmorblokker over alt. Her er det alltid folk, uansett tid på dagen og året.


Det er mange som kommer hit for å sole seg og se på den fantastiske utsikten til byen fra taket, men vi kom hit med en helt annen grunn. Vi skulle se Tornerose, en balett skrevet av Pjotr Tchaikovskij.

Vet du hva ballett er? Har du sett ballettdansere på tv, eller kanskje du går på ballettdans? En ballett er en forestilling, bare med dansere som er hovedpersoner. Det er ingen som snakker, og alikevel klarer man å forstå handlingen ut ifra selve dansen. Det kreves mye av en som driver med ballett, man skal være sterk og stødig, men til slutt klarer man å danse flere timer på rad!


Så i dag så vi Tornerose. Alle kjenner jo til eventyret om prinsessen som sov i hundre år, til en prins vekket henne med et kyss. Dette folkeeventyret var så populært, at den ledende komponisten Pjotr Tsjajkovskij skrev en HEL BALLETT basert på historien! Balletten blir fortsatt fremført, og denne gangen fikk vi sett den :)

Her er vi, i selveste operaen!

Hele forestillingen satt vi så stille, at man kunne høre danseskoene klapre mot operagulvet. Danserne holdt seg rett på tåspissene, for så å kaste seg opp i luften, som om de var lette som fjær. De badet i scenelyset og skinte rett inn i salen, for kostymene var pyntet med farger og glitter. Når vi gikk ut igjen var det som om vi hadde vært i en helt annen verden, i en verden full av drømmer. Ja, man fikk lyst til å danse selv!
Her er plakaten fra ballettforestillingen

Er dere i Oslo en eller annen gang, ikke glem Operaen. Den kommer til å stå der så fin og vente på dere, for så å åpne en helt ny verden av musikk og dans. Kom og hør!

                                                                                                                         Hilsen Anna >,<

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar