tirsdag 15. juli 2014

Mer om Berlin

Først ville jeg bare nevne alle de morsomme tingene vi gjorde i Berlin som vedlegg til den forrige siden. Men så var det mange bilder jeg ville dele med dere, derfor må dere tåle et helt nytt innlegg om oss i Berlin.

*** Vi lærte mye om jødisk historie, litteratur, religion og kunst gjennom besøk til den Jødiske museet i Berlin. Dette er en samling av gjenstander, bøker, bilder og  videomaterialer om jødisk historie i Europa fra de første jødiske flyktninger etter romersk ødeleggelse av Jerusalem i 70 e. kr, gjennom middelalderen og fram til i dag. 
Formen av museet ligner på Davidstjernen. 

I dette museet lærte man både gjennom å se, høre og ta på ting.

 I denne lille kroken kunne man se en liten tegneserie om diverse aspekter av jødedommen, kristendommen og islam. 
Det var spennende å lære om diverse jødiske tradisjoner, livets gang, om forhold til hverandre, samfunnet og Gud.

*** Vi var i Legosenter hvor vi lagde biler og testet dem på en testingbane, så en 4D film og prøvde titalls av diverse moro aktiviteter.


*** Vi tok en heis opp i Fjernsyntårnet, et landsmerke som preger Berlins bybilde. Der spiste vi lunsj i restauranten som roterer over byen og i løpet av en time ser man alle sider av Berlin ovenfra.


*** Vi besøkte en russisk koloni Alexandrowka i Potsdam, som ble bygget for russiske krigsfanger fra Napoleons krigen. Etter krigen var de samlet til et russisk kor og tzar Alexander den I presenterte koret til keiseren Freidrich Wilghelm II som et tegn på fred og god vilje. Koristene giftet seg russisk og fikk ett hus hver. I dag gjenstår det bare to familier av russisk ætt som fortsetter å bo i kolonien. Noen av husene er bebodd av vanlige tyskere, mens noen er omgjort til turistattraksjoner. Det er mulig å prøve russisk mat der i en liten restaurant og besøke en fungerende ortodoks kirke i kolonien.


*** Vi traff venner som også var i byen på denne tiden

*** Vi besøkte Sanssouci, en vakker park i Potsdam bygget av keiseren Fredrik den Store.

*** Vi var i Berlin Akvarium, som blant annet inneholder en svær sylinder fylt med vann og en heis som går gjennom den slik at man i løpet av 8 minutter kan nyte undervannslivet fra Røde havet.
(Dette bildet er fra internett)

Der traff vi også den berømte blekkspruten, "orakelet" Regina, som viser alle interesserte hvem som vinner i fotball VM. Hun valgte Tyskland, og Tyskland vant, tenk det! :)))

*** Forresten så vi litt fotball VM, dette var jo umulig å unngå i Tyskland! Alle rundt oss var så opptatt av dette så til og med vi, som egentlig er nokså uinteressert i fotball, heiet på Tyskland i deres klatring oppover i VM.

*** Ellers er Berlin en by som er absolutt verdt å besøke!
Den kjente Belrinermann viser oss grønt lys.

Ved Branderburger Tor, Berlins byport.

Vi har mange andre bilder fra Berlin, men dere får se byen selv når dere reiser dit. Anbefales!!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar