lørdag 12. juli 2014

Masse rart med mye moro

Ååååå... Tiden flyr!! Har ingen tid til å skrive, og det er SOMMER!!

Skoleåret er over. Anna er ferdig med videregående skole og kom inn i "Conservatory of Music" i USA. Så dette blir nok spennende.

Daniel og Maria ble ferdig med russiske eksamener og ble overført til klassen over. Vi har ikke fått norsk tilsyn for året ennå med jeg regner med at det kommer i august. Men Maria bestemte å prøve skolen og skal ta 5. klasse på en av Oslo skolene (og testene tas der også som en del av kartleggingsprøvene i 5. klasse).

Vi avtalte med Maria at det er viktig å ta konsekvenser av beslutningene sine og at siden hun begynner på skolen må hun være der i minst ett år, så om hun vil tilbake til hjemmeskolen, kommer det ikke til å skje eventuelt før neste høst, altså når hun begynner i 6. klasse. Daniel derimot vil fortsette å studere hjemme, men dette kan vel være hans siste år. Ungdomsskolen begynner neste år og vi tenker det kan være bra for ham å gå på skolen igjen. Men bare Gud vet hva som skjer neste år, vi tar ett år om gangen :).

I hvert fall, her er det litt om mai og juni og det vi drev med.

*** På frigjøringsdagen var vi på minneseremonien ved monumentet til de russiske soldatene som falt i Norge i krigsårene 1941-1945. Dette var en sterk opplevelse som vekket samtaler om krig og fred. 


Seremonien inkluderte en ortodoks prest som ba om disse soldatene og deres familier. Det var også fanfarer og H.M.Kongens Gardister salutterte for krigsheltene.Vi har også lagt blomstene ved monu-
mentet. 

*** Den største begivenheten i mai er jo Grunnlovsdagen. Dette var en stor dag for oss alle, og ikke bare fordi i år er det 200 år siden Norges Grunnlov ble laget, men også historisk på en annen måte: i år var Norges Hjemmeundervisningsforbund med i barnetoget for første gang. 

 Ikke alle som gikk i toget ville bli fotografert, men her er mange med :)

        


Og etter toget besøkte vi en av familiene hvor vi koste oss med grill og is, og lekte de internasjonale lekene: vi løp med poteten i skjeen og hoppet i sekk.


Man kan kanskje gjette hvem som kom først i løpet... Den som kom ut av sekken helt :). (Forresten, i ettertid kjøpte vi gode robuste sekker som vi brukte på vikingfesten vår (mer om dette i neste innlegg). 

*** Vi var også på turer med venner, i alle aldere...

 Båttur til Hovedøya med venner.

Skrik er uungåelig på Ekebergs utsikt :)

*** var på en jentefest før bryllupet til en av vår familie sine venninner, hvor det var mye gøy...


*** og prøvde Annas russedrakt. (Alle sammen prøvde, mamma også... hahaha... Ingen bilde av DETTE i hvert fall :))) )

*** Anna ble forresten fotografert av en fantastisk fotograf Natalia Pipkina. Dette var jo Annas russetid så vi trengte absolutt å ta bilder i russedrakt, og i bunad også :). Vi synes resultatet ble absolutt fantastisk!

*** En fantastisk dag som vi gledet oss lenge til var bryllupet til vår familie sin venninne, og Daniel og Maria var med i seremonien: Maria var blomsterjente mens Daniel gikk med ringene. For en vakker brud! Ønsker dette paret et langt og lykkelig liv sammen!

 

Det er sommer og livet er herlig!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar