fredag 2. mai 2014

Geografiprosjekt

For ikke så lenge siden fikk vi en spennende idé. Vi har startet et geografiprosjekt hvor vi gjerne vil lære om diverse land gjennom å knytte dem til mennesker som bor der. Vi ba venner som bor rundt i verden om å sende oss kort med landet de bor i eller med noe de synes er spennende i det landet. Vi har også registrert oss på en morsom internettside -  Postcrossing hvor man kan sende kort til alle mulige land, og få svar også :).

Vi har fått et kart hvor vi kan skrape av overflaten på landene. På denne måten markerer vi landene vi får brev fra. Dette er meget spennende fordi vi først får brevet, leser det, finner bildet av vennen som bor et sted langt fra oss, finner landet på kartet, leser alt vi kan finne om det og etterhvert skriver vi ned det vi synes er interessant om dette landet. Lærerikt og morsomt.


De første kortene er på plass, det er bare å finne landene på kartet og i atlas.


Først leste vi om Litauen fordi Daniels klarinettlærer var den første som svarte oss.
Hovedstaden av Litauen er Vilnius. På bildet ser vi panoramaet over byen med den katolske kirke av Sankt Casimir i forgrunnen. Kirken er interessant fordi katolikkene bygget den i 17. århundre, i den russiske perioden (1840-1915) var kirken ortodoks, mens i løpet av den tyske okkupasjonen ble kirken igjen til en katolsk menighet. 


Det andre kortet kom fra Belgia hvor mammas universitetvenninne bor nå. Hovedstaden er Brussel men det er Hasselt dette kortet kommer fra. Hasselt er en liten by i vest av landet som ble bygget i 7. århundre. Hasselt betyr hasselnøttskog. På kortet ser vi St. Quintinus Katedral. Dessverre fant vi ikke noe på nettet om denne kirken bortsett fra at denne bygningen er den eldste i byen.

I Sverige bor det en annen venninne av mamma. Hovedstaden er Stockholm. På bildet ser vi en severdighet på Fagersta, Hembygdsgården i Västanfors. Man kan besøke mange små museer i gamle bygninger, en park og en hage, og det er mye gøy for barn å gjøre. 

 Det siste kortet for i dag kommer fra barnas kusine og hennes mann som bor i Russland. På kortet er det ikke en severdighet men en ganske vanlig hageblomst i Russland, Iris. Her fant vi mange flotte bilder av iris i norske hager også!

Etterhvert skriver vi om de andre kortene som vi får i posten. Vi gleder oss!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar