fredag 2. mai 2014

Om mye annet :)))

Det har vært litt hektisk i det siste og barna har opplevd mye uten at dette ble registrert i bloggen :). Nå skal vi rette dette opp og fortelle dere litt om hva vi gjorde i tillegg til alle bøkene og studiene :))).

*** Barna deltok på en sjakkleir i ferien, og etter dette var de med på en sjakkturnering også. De var ikke blant de første, men å spille sjakk på en forsvarlig måte lærte de. Dette synes vi er bra, sjakk er jo en flott mattetrening :))) "Bruk hode, spill sjakk" sies det ofte. *** Vi var "backstage" i Den Norske Operaen. 
 Vi så hvordan man beveger alle de flotte dekorasjoner på scenen.

 Det var også en liten utstilling av hatter og andre hodeplagg.

 Slik ser forberedelsene ut når man setter opp scenisk dekor til en forestilling.

 I disse hyllene kan man se hvordan operaens medarbeidere forberedte en av forestillingene. Der er det bilder av alt, både av snekke- og sveisearbeid, kostymer, masker og mye mer!

Haha, godt humør har de også :)))

*** Maria hadde bursdag. Hun fylte 10 år! 

"Kaken" hennes var veldig spesiell i år :))) Laget 100% av frukt :)

*** Sammen med andre russisktalende familier har vi startet et prosjekt rettet mot vedlikehold og utvikling av morsmålet blant barna våre. I denne forbindelsen ble det laget en liten bamse som "besøker" familier, og barna skriver om besøket på en liten side på facebook. Bamsen kom til flere familier i Oslo før han fløy til Nord Norge. Han får sikkert oppleve mye der også! 

Daniel fektet seg forresten til 5. plass på Norges Mesterskap i fekting i sin klasse. Gratulerer :). 

Dette er brevet som Maria skrev om besøket.

*** Maria og Daniel spilte på diverse arrangementer.
 Maria spilte på flere skoleorkesterkonserter. Anna og Daniel spilte i ungdomsorkesteret på sine konserter som det var også flere av allerede.

Daniel hadde et oppdrag i Cafe de Concert. Her sammen med akkompagnatøren sin.

Daniel og Anna var med på et stort prosjekt der de spillte  Carmina Burana av Carl Orff som de presenterte i Ridehuset ved Akershusfestning. 


*** Selvsagt er det bare en liten del av alt vi opplevde. Men jeg håper dere får et lite overblikk over det spennende og lærerike livet vårt :)))  

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar