søndag 1. september 2013

Åpen dag i Operaen

Lørdag den 31. august var nok en spennende dag til. Vi besøkte Den Norske Opera og fikk oppleve mye spennende. Vi fikk med oss smakebiter fra diverse balletter (Ildfuglen, Scheherazade og Petrusjka) og var invitert til en åpen prøve hvor dansere trente til en av ballettene i høstens program.
 
Man kunne hilse på noen av dansere og få en ballettsko signert.
 
 
Signeringen var vi ikke så begeistret for, men vi fikk se hvordan ballettskoene ser ut fra innsiden. Lurer fortsatt på hvordan det er mulig å danse på tær!
 
 
Operaens barnekor sang fra forestillingen om Astrid Lindgrens verden. 
 
 
 
Vi så en film om hvordan man sminker skuespillere.
 
 
Vi prøvde masker man brukte i diverse forestilliner og...
 
 
...pratet med en dame som lager masker til Operaens forestillinger. Det tar lang tid og hun lager først en skisse, for så å lage flere varianter i papp før hun lager en ordentlig maske. Man tar avtrykk av skuespillernes ansikter og hoder og lager masker som skal passe perfekt til rollen. 
 
 
 
 
 
Vi traff også en dame som lager ballettkostymer som viste oss hvordan man lager et tutu-skørt. Man kan ikke vaske eller rense den fordi den trenger å være stivest mulig. Derfor må man være veldig forsiktig med den når man danser på forestillinger. De gamle tutu-skørtene bruker balerinaer på øvelser slik at partnere kan tilpasse dansebevegelser til dette.
 
 
Neste gang kommer vi på en forestilling i Operaen. :))))


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar