søndag 1. september 2013

August på 5 minutter :)

Nå har skoleåret startet med diverse aktiviteter og mye lesing. Barna er i 4. og 6. klasse i år og de er rundt omkring med kor, orkester, fekting, svømming, og selvsagt treff med venner og med andre barn som er undervist hjemme.

Vi har hatt en travel august.

*** Vi var på en jazzkonsert på Barnekunstmuseet hvor vi var intervjuet av en journalist for en ukrainsk avis. 

***Vi hadde en hyggelig "Not-back-to-school-party" med andre hjemmestuderende barn og familier. Det var masse gøy med fisking i dammen, mye lek og latter. Flere av familiene var med på sopptur i regi av Nyttevekstforeningen først. En spennende dag!! 
Men mamma hadde glemt kameraet hjemme og vi tok ingen bilder der. Skal lime lapper påført "IKKE GLEM KAMERA!" rundt omkring til neste gang :)))

*** Den 28. august var vi på Oslo Konserthus sammen med flere familier som underviser barna hjemme og hvor barna er interessert i musikk. Dette var så meget morsomt og spennende! Vi gikk på omvisning rundt i Konserthuset, traff musikere og så hvordan de øver før prøven.Kl. 10 startet generalprøven til kveldens forestilling og vi fikk høre Vårofferet av Stravinsky først. Ingen lett kost, men barna så med strålende øyne på diregentens fantastiske arbeid, samt levende og energetisk spill av musikere i Oslo Filarmoniske Orkester.

Dirigenten Vasiliy Petrenko på podiet.
Vi har også hilst på den norske komponisten Ørjan Matre.
Verket hans, preSage, er skrevet spesielt til Vasiliy Petrenkos første sesongåpning i Oslo og vi fikk høre det som nummer to på programmet. Matre fortalte at preSage har en direkte link til Stravinskys Vårofferet, og vi nyttet det dramatiske og energetiske stykket hans med glede.

De eldste barna fikk til og med kikke inn i selveste komponistens partitur og følget med på musikkutvikling i stykket.

Og til slutt fikk vi møte dirigenten Vasiliy Petrenko. I pausen kom han opp til oss og vi slo oss til en prat om stykkene, om orkesteret og hans planer for framtiden.

Takk for en spennende besøk alle sammen!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar