onsdag 4. desember 2013

Mer om musikk

November var eksepsjonelt musikalsk for familien vår. Mesteparten av tiden gikk til å forberede oss til to store begivenheter som barna var involvert i, i tillegg til flere mindre arrangementer.

I begynnelsen av november var Anna og Daniel med på et Operaprosjekt. Barneoperaen "Lillebror og Knerten" var skrevet av unge komposisjonsstudenter ved Norges Musikkhøgskole. Verket ble satt opp først i 2012 i Den Norske Opera, og i år har det vært andre sesongen med Operaens barnekor på scenen og et utvalg av unge musikere i orkestergraven.


Barna våre spilte 11 forestillinger i tillegg til mange prøver, slik at sanger og musikken fra operaen preget hverdagen en god del. Detter er ikke noe enkel musikkgenre og arbeidet var veldig krevende. Men resultatet var fantastisk! Maria var ganske stolt av de to søskene sine som imponerte publikum med spillet sitt.

Den andre store begivenhet for oss var  Ungdommens Musikkmesterskap som er et klassisk musikkmesterskap arrangert i samarbeid med flere norske musikkforbund samt European Union of Music Competitions for Youth (EMCY). Etter å ha vunnet Regionalt mesterskap i sin klasse i Oslo fikk Daniel mulighet å spille i Nasjonal mesterskap arrangert ved Norges Musikkhøgskole. Siden dette er den første musikkonkurranse Daniel var en del av hadde vi ikke så store forventninger til hans prestasjoner. Vi var meget fornøyd med at han kom inn på nasjonalt nivå. Desto større ble overraskelsen og glede å få vite at Daniel ble med i Superfinalen og ble kåret som en av de fem beste Norges unge musikere i 2013. Og ikke bare det, Daniel vant publikumspris også! Dette hadde gått over alle de villeste forventningene for oss alle. Her er en link til videoklipp med hvordan han spilte.
Vi må takke lærerne våre som var med på å skape seieren, både de som lærte ham å spille klarinett og de som hjalp med det musikalske, og akkompagnatøren Irina har vært en stor del av denne prosessen. Selvsagt var Daniel selv også flink både til å øve og prestere, og kunne la publikum føle musikken på en veldig bra måte. Vi er veldig stolte av dette!

I tillegg til dette hadde vi flere andre musikalske arrangementer i november.


*** Anna spilte i Paulus kirke i kammermusikk orkester.


*** Maria spilte på en Høstkonsert i Oslo Konserthus sammen med et Celloorkester hun er en del av.


*** Marias kor hadde et oppdrag å synge på et seminar, noe de utførte på en meget bra måte!

*** I tillegg har Marias kor spilt inn en CD på Oslo Musikk og Kulturskole.

 *** OG vi var på Filmkonsert "Disney Fantasia", en forestilling i Oslo Konserthus hvor musikere spilte "live" til den originale Disney filmen fra 1940 og 2000 som vistes på en stor skjerm samtidig. 

En flott musikalsk måned å oppleve! Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar