onsdag 4. desember 2013

Mer om vennskap

November var ikke bare en måned av vitenskap og musikk. Vi har vært med på mye mer!

*** Måneden begynte med den tradisjonelle "pelmeni" dagen i familien. Denne dagen inviterer vi venner og lager den helt spesielle russiske "ravioli" eller "dim sum" lignende matrett. Det er veldig gøy å lage denne retten sammen for så å nyte den sammen med vennene etterpå. Barna er alltid glad å være en del av denne tradisjonen.


Dette er en gøyal begivenhet og både barn og voksne er med på dette. Vi pleide å ha slike dager i familien og inviterte alltid slekt og venner en kald november dag for en selvlaget middag.


Det er ikke alltid like lett å lage pelmeni. men de er gode uansett med rømme, dill, litt ketchup og sennep eller en annen god saus, men mest av alt - med latter og glede og nærhet av gode venner.


*** Den 20. november var vi på 80-årsdag av en dame som er som familie for oss. Vi gratulerte henne ved å synge, spille og fortelle henne hvor gledefullt det er å ha henne som venninne for familien vår.


*** Torsdagstreff blant hjemmeundervisere er også en fantastisk relasjonoppyggende tiltak hvor barna som er undervist hjemme får en annerledes sosial arena. De blir gode venner og har alltid mye å prate om og å drive med. Bildene er fra et av treffene der barna slo seg ned for å lage diverse ting av leire, etter mye lek og prat. Samtidig hørte vi dem prate om gresk mytologi, kunsthistorie, India og sport... Veldig berikende for alle parter.


 Marias drage.*** Daniel hadde feiret bursdagen sin på et bowlingsenter. 


En mamma som kom med sønnen sin sa at det var veldig overraskende bra at en gutt har et så variabelt selskap med barna i aldersprang mellom 8 og 14, både gutter og jenter, og at alle hadde det så gøy! Dette lignet på familieselskaper man hadde i gode gamle dager. Hun mente det var så flott fordi sønnen hennes "sosialiserte" bare med guttene i klassen og fikk aldri være med på selskap hvor han kunne kommunisere uformelt med jenter eller med barn fra andre klassetrinn. Og ja, jeg tror dette er mye mer vanlig i familier med barn som er undervist hjemme, siden venner er å finne andre steder enn en aldersbestemt klasse. Dette synes vi er veldig bra. 

*** Daniel var på en av sine venners bursdag på Megazone. Gøy var det helt sikkert, kanskje blir det Megazone for Daniels bursdag neste år også?

*** I tillegg var barnas venner hos oss på besøk og på overnatting, og barna våre besøkte vennene sine.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar